1. Home
  2. Kennisbank
  3. MediKIT HIS
  4. Dossiervoering

Consult

Bijgewerkt op 25 Sep om 16.41 uur

Consult invoeren

Je voert een consult in vanuit de tegel Consult.

Je zoekt de patiënt, na het klikken op de naam van de patiënt wordt het dossier geopend.

Linksboven vind je de patiëntgegevens. Daaronder vind je: Memo, Allergieën/Bijwerkingen, Medicatie, Beantwoorde vragenlijsten, Contra-indicaties en Afspraken. Aan de rechterkant vind je Episodelijst, Uitslagen en Correspondentie/Overleg. In het midden wordt een Deelcontact geopend, daaronder vind je de tijdlijn met daarin een overzicht van alle gebeurtenissen in het dossier.

Deelcontact

In het Deelcontact zie je de SOEP-regels:

• Subjectief
  • Objectief
  • Evaluatie
  • Plan

Als eerste vul je Subjectief in.

Ga vervolgens verder met Objectief, hier vul je het lichamelijke onderzoek in. De meetwaarden die je invult worden als vitale meetwaarden ingevuld. MediKIT herkent termen uit de objectief regel en maakt daar automatisch meetwaarden van. Een overzicht van de termen die worden herkent, vind je hier. Je kunt ook handmatig meetwaarden toevoegen door op het + teken te klikken achter Meetwaarden. Meetwaarden verwijderen doe je door op het Prullenbakje te klikken, daarna kies je welke meetwaarde je verwijdert.

Bij Evaluatie vul je de meest waarschijnlijke diagnose in, kies daarbij de ICPC-code. Je kunt de Evaluatie koppelen aan een Bestaande episode, deze kan je selecteren uit de lijst met bestaande episodes. Je kunt ook het Koppelteken gebruiken om de bestaande episode te koppelen.

Vervolgens vul je het Plan in. Medicatie schrijf je uit vanuit de Medicatiekaart.

Selecteer vervolgens de Verrichting. De meest voorkomende verrichtingen staan onder de sneltoetsen. Naar andere verrichtingen zoek je door te typen in het vakje bij Verrichtingen. Een extra verrichting kan je toevoegen door te klikken op Voeg verrichting toe.

Als je het deelcontact wil verwijderen of een extra deelcontact wil toevoegen, klik dan op het Prullenbakje of het teken in de hoofdbalk

Daarna klik je op Opslaan.