1. Home
  2. Kennisbank
  3. MediKIT HIS
  4. MedOVD

MedOVD bestand gereed maken voor import

Bijgewerkt op 11 Oct om 09.35 uur

Voorwaarden MedOVD bestand

Een MedOVD bestand moet voldoen aan een aantal voorwaarden.

Krijg je 1 zipbestand waarin de 3 bestanden al verpakt zitten, dan hoef je verder niets te doen. Krijg je 3 losse bestanden, dan volg je onderstaande werkwijze.

Voor het importeren in MediKIT, moeten alle MedOVD bestanden in 1 zipfile verpakt zijn.

Het downloaden doe je via filetransfer.zorgmail.nl.

1. Ga naar filetransfer.zorgmail.nl.
  2. Selecteer de patiënt voor wie je de MedOVD wil downloaden.
  3. In de map van de patiënt klik je bij Bestanden op de knop Download alles.
  4. De meeste browsers maken nu één zipfile aan met de naam OVD123456789.zip. Hierin zitten alle bestanden behorende bij het dossier van de patiënt. Dit bestand kan nu gebruikt worden om te importeren in MediKIT. Mochten er losse bestanden uit Zorgmail komen, dan moeten er extra handelingen gedaan worden:
    1. Een MedOVD bestaat uit:
      1. Eén bestand wat eindigt op .ed
      2. Eén bestand wat eindigt op .zip
      3. Eén bestand wat eindigt op .pdf
    2. Deze bestanden moeten verpakt worden als één .zip-bestand.
    3. Selecteer de bestanden (de MedOVD bestaat minimaal uit de .zip en de .edi) en klik op de rechtermuisknop.
    4. Selecteer Comprimeer tot zip-file.
  5. Het MedOVD.zip-bestand is gemaakt. Gebruik dit bestand om te uploaden in MediKIT.
  6. De bestandsnaam van een bijlage mag alleen hoofd- en kleine letters, cijfers, spaties, streepjes (-) en underscores (_) bevatten.