Patiëntendossier dearchiveren
Let op: Wanneer een patiënt is uitgeschreven of overleden, staat het dossier in het archief. Het dossier is dan niet zichtbaar in de patiënt zoekresultaten. Gebruikers met de rol Administratie kunnen deze patiënten wel terugvinden via het zoekscherm. Daar zijn zij gemarkeerd als Uitgeschreven of Overleden.
Wil je een dossier dearchiveren? Daar zijn in MediKIT de volgende mogelijkheden voor.
Zoek de patiënt op in de zoekresultaten en kies Dossier dearchiveren. Vervolgens kies je uit de opties:
-
Dossier uit archief halen
-
Uitschrijving ongedaan maken

Dossier uit archief halen (tijdelijk dearchiveren)
Kies bij dearchiveren voor: Dossier uit archief halen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je nog iets wilt wijzigen of toevoegen aan een patiënt die niet meer in de praktijk zit. Als de patiënt uit het archief gehaald is, wordt bij het dossier bovenaan de patiëntenkaart een melding getoond ter herinnering om de patiënt opnieuw te archiveren.

Een dossier dat je tijdelijk dearchiveert, blijft niet permanent geopend.
- Elk weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, worden tijdelijk geopende dossiers automatisch opnieuw gearchiveerd. De dossiers die gearchiveerd zijn worden zichtbaar in de to-do lijst ter notificatie dat het dossier is gearchiveerd.
- Heb je de benodigde gegevens ingezien of aangepast? Dan kun je het dossier ook direct zelf weer archiveren. Gebruik hiervoor de actieknop of de waarschuwingsbalk in het dossier.
Uitschrijving ongedaan maken
Is de patiënt weer structureel in zorg bij de praktijk? Kies bij het dearchiveren dan voor Uitschrijving ongedaan maken. Daarmee wordt het dossier heropent.
Het dossier wordt dan weer een regulier actief dossier en wordt niet automatisch opnieuw gearchiveerd. Controleer hierbij ook de ION-aanmelding, als deze van toepassing is.