1. Home
  2. Kennisbank
  3. MediKIT HIS
  4. Patiëntgegevens

Nieuwe patiënt aanmaken

Bijgewerkt op 10 Oct om 14.33 uur

In deze handleidingen leggen we je uit hoe je handmatig een patiënt kunt aanmaken in MediKIT.

Nieuwe patiënt aanmaken

Via de tegel Administratie en het tabblad Patiëntgegevens maak je een nieuwe patiënt aan. Klik op het plusje in de oranje balk.

Vervolgens voer je de volgende gegevens in:

• Persoonsgegevens
  • BSN en identiteitsbewijzen
  • Overige contactgegevens zoals:
    • Adresgegevens
    • Voorkeuren
    • Toestemming
    • Inschrijving en export
    • Verzekering

Persoonsgegevens

Selecteer de huisarts van de patiënt. Vul vervolgens de persoonsgegevens van de patiënt in.

BSN en identiteitsbewijzen

Klik op het plusje bij BSN en identiteitsbewijzen om het BSN en het nummer van het identificatiemiddel (paspoort/ID, rijbewijs of vreemdelingendocument) in te vullen.

Overige contactgegevens

Onder Overige contactgegevens vul je in: adresgegevens, voorkeuren, toestemming, inschrijving en export en de verzekering van de patiënt in.

Start met het invullen van de adresgegevens van de patiënt.

Selecteer bij Voorkeuren de voorkeursapotheek van de patiënt. Neem contact op met de supportafdeling als de voorkeursapotheek niet in de lijst staat.

Geef bij Toestemming aan waarvoor de patiënt toestemming gegeven heeft. Selecteer daarnaast de datum van inschrijving.

Info: Deze toestemmingsvinkjes geven de mogelijkheid om een dossier af te schermen voor MedMij of LSP. Toestemming geven voor het LSP kan de patiënt zelf doen via Mijn Mitz.

Geef bij Inschrijving en export aan wat voor een type patiënt de patiënt is.

Klik op het plusje bij Verzekering om de verzekeringsmaatschappij, het verzekerde nummer en het verzekerde type toe te voegen.

Klik rechtsonder op Opslaan om de patiëntgegevens op te slaan.