1. Home
  2. Kennisbank
  3. MediKIT HIS
  4. Medicatie, allergie en bijwerking

Medicatie stoppen

Bijgewerkt op 25 Sep om 15.38 uur

Stopzetten van medicatie kan in MediKIT vanuit de Medicatiekaart in het dossier van een patiënt.

Medicatie stopzetten

Door op het rode stop icoon te klikken, kan medicatie gestopt worden.

Vervolgens moet er een reden van stoppen ingevuld worden en kan er een opmerking ingevuld worden.

Stopverzoek in goedkeuringslijst

Indien een gebruiker goedkeuring nodig heeft voor medicatie, dan zal dit stopverzoek in de goedkeuringslijst komen te staan. Als medicatie is gestopt, dan zal er een stopverzoek naar de apotheek gestuurd worden.
Voor gestopte medicatie wordt een stopverzoek naar de apotheek verstuurd.

Let op: Indien medicatie is gestopt voordat het actief werd, dus nog in de medicatiecontrole zit of in de goedkeuringslijst staat, dan verdwijnt de medicatie.