1. Home
  2. Kennisbank
  3. MediKIT HIS
  4. Patiëntgegevens

GBA- en WID check

Bijgewerkt op 11 Oct om 15.13 uur

Nadat je de GBA- en WID-check hebt uitgevoerd:

• kan je patiëntgegevens uitwisselen met de dokterspost via het LSP.

GBA- en WID-check uitvoeren

Je voert de check uit in het dossier van de patiënt of via de tegel Administratie en het tabblad Patiëntgegevens. In het voorbeeld hieronder zie je bij Identificatie een waarschuwingsteken staan. Dit betekent dat de gegevens van deze patiënt nog niet zijn gecheckt. Dit kan je ook zien aan de rode bolletjes bij Gemeentelijke basisadministratie (GBA) en Controle van identificatiemiddelen.

GBA-check uitvoeren

In het scherm hieronder klik je op GBA-gegevens ophalen.

Vervolgens wordt de check uitgevoerd.

Als het bolletje oranje kleurt, betekent dit dat de check niet volledig is uitgevoerd. Het kan zijn dat de gegevens van de patiënt niet kloppen, omdat bijvoorbeeld het BSN-nummer ontbreekt. Als je dit hebt gecontroleerd en aangepast, klik je nogmaals op GBA-gegevens ophalen.

Het bolletje bij Gemeentelijke basisadministratie (GBA) kleurt groen als GBA-gegevens volledig zijn gecontroleerd én goedgekeurd.

WID-check uitvoeren

Na de GBA-check, volgt de WID-check.

Als je de WID-check wilt uitvoeren, heb je een van onderstaande identificatiemiddelen nodig:

• Paspoort/ID
  • Rijbewijs
  • Vreemdelingendocument

Vul het documentnummer in en klik op Toevoegen en controleren.

Het bolletje bij Controle van identificatiemiddelen kleurt groen als de gegevens volledig gecontroleerd zijn.

Vergewissen

Aanvullend op de WID-check in MediKIT, kan je ook vergewissen. Dit is de optie waarmee je handmatig kan aangeven dat alles gecheckt is. Vink het bolletje aan bij het nummer van het identificatiedocument en klik op Identiteit bevestigen.

GBA- en WID-check uitgevoerd

Als je de stappen hebt doorlopen, kleuren alle bolletjes groen en verdwijnt het waarschuwingsteken bij Identificatie. Je kan het patiëntendossier nu uitwisselen met de dokterspost (als de patiënt daar toestemming voor heeft gegeven).