1. Home
  2. Kennisbank
  3. MediKIT HIS
  4. Dossiervoering

Brief schrijven

Bijgewerkt op 01 Oct om 09.06 uur

Brief schrijven-knop

Om een brief te schrijven voor een patiënt, ga je naar het dossier van de patiënt toe. Klik onderin de werkbalk op het Typmachine-icoon.

De kaart om een brief te schrijven wordt geopend. Bovenin vind je de templates die al zijn gemaakt.

Als je op de knop Brief klikt, dan wordt de adressering van de verzender en de ontvanger alvast ingevuld. Vervolgens kan je de brief aanvullen op verschillende manieren:

• Door te typen.
  • Door de Sneltekst knoppen te gebruiken onderaan de brief.
  • Of door op items in de tijdlijn te klikken.

Tekst typen

Je kunt je cursor op elke gewenste plek in de brief plaatsen en hier zelf een tekst typen.

Sneltekst-knop gebruiken

Heb je nog een geen sneltekst-knoppen, maak deze dan aan met behulp van de handleiding.

Zet je cursor eerst op de gewenste plek in de brief. Klik vervolgens op de sneltekst-knop, bijvoorbeeld Medicatie.

De tekst verschijnt nadat je op de knop het geklikt.

Items uit de tijdlijn toevoegen aan de brief

Zet je cursor op de gewenste plek in de brief. Klik daarna op een regel uit de tijdlijn die je aan de brief toe wil voeren. Zodra je op de regel klikt, wordt deze automatisch toegevoegd aan de brief.

Het is mogelijk om te filteren op gegevens uit de tijdlijn en deze gefilterde gegevens toe te voegen aan een brief. In het voorbeeld is de episode Open wond rug geselecteerd. In de tijdlijn wordt alleen informatie getoond over deze episode. Klik op de regel uit de tijdlijn als je de regel toe wil voegen aan de brief.

Er wordt een melding getoond wanneer je informatie gefilterd hebt. Het is mogelijk om meerdere episodes te selecteren. Bij klikken op op het getal bij episodes, wordt de filtering ongedaan gemaakt.

Brief printen

Als de brief klaar is klik je op het print-icoon in de bovenbalk.

Brief opslaan

Als je de brief geprint hebt klik je op Opslaan