1. Home
  2. Kennisbank
  3. Inrichting externe portalen
  4. Portalen

VipLive koppeling

Bijgewerkt op 26 Sep om 10.41 uur

VipLive koppelen en VIP SpoedEPD huisartsenpost koppelen gaat als volgt.

Aanmaken van de koppeling in MediKIT

• Open MediKIT
  • Klik op Administratie Tegel
  • Ga in de linkerkolom naar Praktijk
  • Scroll naar beneden en zet bij Externe portalen het schuifje VipLive op groen
  • Klik op opslaan
  • Klik in de iconenbalk beneden op 'zoek patient'
  • Zoek een willekeurige patient op of een testpatient
  • In het dossier van de patient zet de muispijl op het verwijs icoontje in de iconenbalk (Externe Portalen) en klik op het Viplive logo

Leggen van de koppeling in VipLive

• De éénmalige aanmeld procedure éénmalig en start in een nieuw tabblad. Je klikt links op "klik hier om de chat te starten".
  • Rechts in beeld komt de chat van Viplive bot
  • Klik op Ok ik wil de koppeling realiseren
  • De bot vraagt gegevens, vul deze in. Een van de gegevens is de verificatiecode, deze staat links in hetzelfde beeld.
  • Je wordt daarna door de bot gekoppeld aan een medewerker van Viplive. Dit kan even duren, laat de chat open staan en check deze af en toe of er een berichtje binnen is.
  • Geef bij de medewerker aan welke koppelingen je wil hebben (Viplive en Huisartsenpost bijvoorbeeld)
  • De medewerker van VIplive bevestigt de koppeling.

Testen van de koppeling in MediKIT

• In MediKIT druk je op F5 of op 'verversen' (onderin de iconenbalk de ronddraaiende pijltjes)
  • Je zoekt een patient op via iconen balk onderin - > andere patient
  • In het dossier van patient -> zet de muis op het verwijs icoontje in de iconenbalk (Externe portalen) en klik op het Viplive logo.