1. Home
  2. Kennisbank
  3. Inrichting externe portalen
  4. Portalen

ZorgDomein koppeling instellen

Bijgewerkt op 01 Oct om 09.29 uur

ZorgDomein koppeling instellen

Een voorwaarde voor het instellen van de koppeling met ZorgDomein is een persoonlijk geactiveerd account in ZorgDomein als beheerder. Hieronder staan de te nemen stappen.

Voer in MediKIT het praktijkadres in onder de tegel Administratie > praktijk > adresgegevens. Vul de praktijk AGB-code in onder registratie met het plusteken.

1. De beheerder van de praktijk logt in bij ZorgDomein.
  2. Klik op Beheer, dit staat rechtsboven naast zorgaanbod en regie.
  3. Klik in de balk daaronder op Organisatie & Personen.
  4. Klik vervolgens op Activeer koppeling.
  5. Selecteer in de dropdown MediKIT als informatiesysteem.
  6. Klik op Volgende.
  7. Vul het MediKIT licentienummer in. In MediKIT kan dit nummer gevonden worden onder:
    1. Log in op MediKIT en en klik op te tegel Administratie.
    2. Klik vervolgens op Praktijk.
    3. Kopieer het nummer wat staat bij ID, dit nummer vul je in ZorgDomein in als klantnummer.
  8. Controleerde gegevens in ZorgDomein en klik op Volgende.
    1. Login op MediKIT en klik op de tegel Werklijst en ga naar Inkomende post. Daar vind je de verificatiecode.
  9. Vul de verificatiecode in, in het activatiescherm.
  10. Klik op Afronden.
  11. Klik in MediKIT, de volgende dag, op het Verwijsicoon om te testen of de koppeling werkt. Het Verwijsicoon staat onderin de werkbalk.
category image

Inrichting externe portalen