1. Home
  2. Kennisbank
  3. Declaraties
  4. Declaraties

Kwartaaldeclaraties indienen

Bijgewerkt op 26 Sep om 10.46 uur

Voor het indienen van de kwartaaldeclaraties, dient gecontroleerd te worden of de patiënten ION zijn ingeschreven.
Deze controle dient gedaan te zijn alvorens Stichting Inschrijving op Naam het kwartaal bevriest. Bevriezen van het kwartaal gebeurt altijd 2-3 dagen voor het einde van het kwartaal. Na het einde van het kwartaal zal MediKIT automatisch de populatiebestanden voor de kwartaaldeclaraties naar Viplive versturen.

In MediKIT kunnen er lijsten gegenereerd worden om te controleren of patiënten correct geregistreerd zijn, oftewel zijn de patiënten ION ingeschreven. Hieronder worden de te nemen stappen beschreven.

Stappen

1. Selecteer de tegel Selectielijsten.
  2. Klik op filter aanpassen en vul het volgende in.
    1. Bij Actieve vaste patiënt vul je Ja in.
    2. Bij ION geregistreerd vul je Nee in.
    3. Klik op filter opslaan
    4. Klik daarna op patiënten zoeken

5.  Aan de rechterkant wordt de lijst met patiënten getoond. De groep kan vervolgens worden opgeslagen en eventueel kan de lijst worden geëxporteerd naar Excel.

6. Wat moet je doen als je patiënten mist op de lijst? Maak dan ook dit filter aan waarbij je bij Actieve vaste patiënt Nee invult.
  3. De patiënten kunnen op vast - passant - overleden gezet worden en ION in- en uitgeschreven worden
  4. Draai als laatste nogmaals de lijsten om te kijken of alles goed staat in MediKIT.

Zorg dat alles goed is gecheckt voordat het kwartaal wordt bevroren (meestal 2-3 dagen voor het einde van de maand). Na het bevriezen kan er niets meer bij ION gewijzigd worden. Na het einde van het kwartaal worden de populatiebestanden automatisch naar Viplive gestuurd.

category image

Declaraties