1. Home
  2. Kennisbank
  3. Vaccinatie
  4. Griepvaccinatie

Brieven versturen

Bijgewerkt op 07 Oct om 14.30 uur

Alvorens er brieven gegeneerd en verstuurd kunnen worden dient de vaccinatielijst gegeneerd te zijn. Meer informatie hierover is te vinden in de handleiding Vaccinatielijsten genereren.

Brieven versturen met DMDR

DMDR ontvangt de bestanden graag in .csv format. Je kunt het bestand eenvoudig aanpassen, ga hiervoor naar Bestand en vervolgens naar Exporteren en Bestandstype wijzigen. Selecteer: CSV (gescheiden door lijstscheidingsteken).

Deze bestanden kan je vervolgens (beveiligd) versturen naar: medikit@dmdr.nl.

DMDR zal vervolgens de brieven maken én versturen.

QR-code

De MediKIT vaccinaties worden verwerkt met QR-codes. Deze QR-codes kunnen gescand worden met mobiele telefoon of camera van laptop/computer. Het aanschaffen van een scanner is daarom niet nodig.

Na het scannen van de QR-code, word je naar de patiënt in MediKIT genavigeerd. Meer informatie over het scannen van de QR-code is te vinden in de handleiding Vaccinatie uitvoeren.

Wat als de praktijk geen gebruik gaat maken van DMDR?

Waarschijnlijk gebruiken jullie dan mailmerge voor het maken van de uitnodigingen. Het is mogelijk om daarmee QR-codes te genereren. Hieronder volgen de stappen:

1. Open Word en ga naar Verzendlijsten.

2. Selecteer Afdruk samenvoegen starten en vervolgens Brieven.

3. Selecteer vervolgens Adressen selecteren en Bestaande lijst gebruiken. Gebruik de lijst die je hebt gegenereerd in MediKIT. Je krijgt een pop-up, klik op OK.

4. Klik vervolgens op CTRL-F9. Je krijgt twee haakjes { }

5. Vul tussen de twee haakjes het volgende in: MergeBarcode gegevens_voor_qrcode qr

6. Je kunt klikken op Voorbeeld van het resultaat.

7. Klik vervolgens op Voltooien en samenvoegen en Afzonderlijke documenten bewerken.

Let op Bij stap 4, er moet op CTRL-F9 klikken, gewoon haakjes typen werkt niet (ook al ziet het er hetzelfde uit). Dit werkt helaas niet op MacOSX, gebruik voor deze mailmerge Windows.

category image

Vaccinatie