1. Home
  2. Kennisbank
  3. Praktijkinrichting
  4. 2FA inschakelen

Hoe schakel ik 2 factor authenticatie (2FA) in?

Bijgewerkt op 26 Sep om 09.58 uur

Voor het gebruik van MediKIT adviseren wij om een 2FA, twee factor authenticatie applicatie, in te stellen. Op deze manier voeg je een extra beveiling stap toe aan het inloggen in MediKIT. 2FA stelt iedere gebruiker voor zichzelf in.

2FA optie selecteren

Om 2FA te kunnen gebruiken navigeer je rechtsbovenin naar het icoont van het poppetje.

Vervolgens zet je het schuifje onder Tweefactorauthenticatie activeren aan klik je op opslaan.

Je komt nu op een pagina met een grote QR code terecht.

Onderaan de pagina met de QR code staan reeds een aantal voorbeelden van authenticatie apps genoemd.

Deze QR code kan echter worden gescanned met elke gewenste authenticatie applicatie.
Voorbeelden van applicaties de bebruikt kunnen worden zijn:

• Google Authenticator
  • Microsoft Authenticator
  • Authy
  • Aegis
  • Bitwarden
  •  1password

Volg de stappen in de betreffende applicatie die je gebruikt. De laatste stap is het invullen van de token die de applicatie geeft in MediKIT en klikken op opslaan.

Aanmelden met 2FA

Na het invullen van gebruikersnaam en wachtwoord zal MediKIT nu vragen op een token in te vullen. Deze is te vinden in je authenticatie app die je hebt gekoppeld via de QR code zoals hierboven omschreven.