1. Home
  2. Kennisbank
  3. Praktijkinrichting
  4. Profiel beheren

Hoe kan ik mijn profiel beheren?

Bijgewerkt op 10 Oct om 16.50 uur

Via Mijn instellingen onder de tegel Administratie is het mogelijk om de tegels op het welkomsscherm van een andere kleur te voorzien, is de  Agenda te personaliseren en zijn ook een aantal instellingen voor de werklijst op te geven. Deze instellingen zijn allen persoonlijk en gaan dus alleen over het account waarin op dit moment gewerkt wordt. 


Datum filters en werklijst voorkeuren

Het selecteren van een standaard filter voor het dossier geeft aan tot wanneer de items in de Tijdlijn standaard geladen moeten worden. Onderaan de Tijdlijn is aan te geven dat de alsnog alle items op de Tijdlijn volledig geladen moeten worden

Agenda schema kleuren en voorkeuren

Afhankelijk van het soort afspraak is onder Agenda schema kleuren in te stellen welke kleur een afspraak krijgt zodra deze wordt aangemaakt in de Agenda.


Info: De benaming  van de soorten afspraken kan iets afwijken van de benaming die in de agenda zelf gebruikt wordt.


Onder Agenda voorkeuren is in te stellen hoe de indeling van de agenda is.
Het aantal intervallen geeft om de hoeveel minuten in tijdsindicatie in de Agenda wordt weergegeven.
Het aantal strepen geeft de onderverdeling per blok weer.
In het voorbeeld hieronder is het aantal intervallen 60. Dat wil zeggen dat ik in mijn agenda om de 60 minuten een tijdstip zie staan. Deze tijdsaanduiding loopt van 08:00 tot 17:00 want dat is het tijdsslot dat beschikbaar is om afspraken in te plannen. Het Aantal strepen geeft de onderverdeling van één interval aan. In het voorbeeld hieronder staat 6 ingevuld dat er voor zorgt dat er om de 10 minuten een horizontale streep in de interval staat. Deze instellingen geven dus de mogelijkheid om makkelijk afspraken van 10 minuten te plannen.

In het voorbeeld hierboven is het veld Standaard team bij openen leeg gelaten, in dat geval wordt altijd de eigen agenda getoond. De teams die hier zijn te selecteren zijn in te stellen onder Teams in de tegel Ons Administratie. Meer informatie over Teams is te vinden in de handleiding Praktijkomgeving inrichten.


Kaart kleuren

Onder Kaart kleuren is in te stellen welke kleuren de verschillende kaarten en tegels in MediKIT krijgen.
Denk aan de Medicatiekaart en de tegel Administratie of Dossier in het beginscherm.
Het is niet mogelijk om hier andere kleuren toe te selecteren dan de kleuren beschikbaar in de dropdown.