1. Home
  2. Kennisbank
  3. Selectie- en patiëntlijsten
  4. Selectielijsten

Selectielijsten en patiëntlijsten

Bijgewerkt op 09 Oct om 10.21 uur

In deze handleiding wordt er uitleg gegeven over het gebruik van selectielijsten in MediKIT. Met selectielijsten is het mogelijk een overzicht van patiënten uit te draaien die voldoen aan opgegeven criteria.
Selectielijsten zijn te vinden onder de tegel Selectielijsten

Selectielijsten

Voor het gebruik van selectielijsten zijn er een aantal basisprincipes waarmee een filter voor het selecteren van patiënten opgebouwd kan worden. Het resultaat is altijd één lijst, ook indien er een combinatie van filters gebruikt is.

1. Filter aanpassen

Hiermee is het mogelijk de huidige selectie aan te passen te passen. Door criteria toe te voegen of te verwijderen.Standaard is er filter ingeschakeld voor actieve vaste patiënten. Dit filter is simpel uit te schakelen om alle patiënten te selecteren. Na het klikken op Filter Aanpassen is het mogelijk om te selecteren de patiënten in de lijst voldoen aan alle gekozen criteria, aan één van de criteria of aan geen van de criteria. Bijvoorbeeld: Bij het kiezen van geen van zullen dus alle patiënten naar voren komen met uitzondering van de patiënten waarvoor één van de criteria gelden en sluit je dus patiënten uit van de lijst.

2. Resultaten verder verfijnen

Met deze optie bouw je een filter in een ander filter en is het dus mogelijk om selecties te combineren.Resultaten verder verfijnen is te gebruiken om de patiënten geselecteerd in het eerste filter nader te selecteren.

Bijvoorbeeld: Je wilt in beeld hebben hoeveel actieve vaste patiënten er in de praktijk zijn met uitzondering van baby's.

Deze twee criteria kun je samenvoegen middels resultaten verfijnen door eerste alle actieve vaste patiënten te selecteren en vervolgens in Resultaten verfijnen  geen van te selecteren een een geboortedatum na x in te vullen.

3. Extra groep patiënten zoeken

Met deze optie breid je de groep waarop je filtert uit met een extra groep. Deze selectie zou compleet anders kunnen zijn dan de selectie die met filteropties 1 en 2 is gemaakt.

Met deze filteroptie heb je eigenlijk de optie om twee lijsten aan elkaar te plakken en is te gebruiken zoals de filters 1 en 2 hierboven.

Lijst genereren

Door te klikken op patiënten zoeken zullen de patiënten in beeld komen die voldoen de opgegeven selectiecriteria.

Middels de optie + Voeg patiënt toeis het mogelijk om individuele patiënten te selecteren en deze toe te voegen aan de lijst. Voor deze patiënten is het dus niet noodzakelijk om te voldoen aan de opgegeven selectiecriteria.

Groep opslaan of exporteren naar Excel

Door te klikken op Groep opslaan is het mogelijk om de gegenereerde lijst op te slaan onder de tegel Patiënten lijsten.
Middels de optie Exporteren Excel is het mogelijk om de lijst direct als resultaat in Excel te krijgen en van daaruit verder te filteren op patiëntgegevens.

Patiëntenlijsten

Na het opslaan van de groep is de lijst op te halen onder de tegel Patiënt lijsten. Door de knop Excel exporteren te gebruiken is het mogelijk om de lijst nogmaals naar Excel te exporteren.

category image

Selectie- en patiëntlijsten